Haber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis İsrail’den Gazze’deki durumu dikkate almasını istedi

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, İsrail’in Gazze’deki durumu ciddi şekilde ele alması ve Gazze’ye insani yardım girmesine izin vermesi gerektiğini belirtti.

Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Tepesi’nin ardından Yunan basınının sorularını yanıtlayan Mitsotakis, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Miçotakis, Avrupa’nın, uluslararası hukuk ve insan hakları çerçevesinde olduğu sürece İsrail’in meşru müdafaa hakkını desteklediğini belirterek, “Çatışmadaki insani duraklamaya atıf, İsrail’in bölgedeki mevcut durumu dikkate aldığı anlamına geliyor.” Bugün Gazze’ye karşı harekete geçtik.” “Bu, insani yardımın içeri girmesine izin verilmesi gerektiğine dair bir deklarasyondur.” İfadesini kullandı.

Gazze’nin gıda, su ve ilaç gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğine işaret eden Mitsotakis, İsrail-Filistin çatışmasının genişlemesinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Miçotakis, “Filistin sorununun çözümü iki devlet felsefesine dayanmalıdır.” söz konusu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas’ı “terör örgütü” olarak tanımlamamasının Türkiye-Yunan ilişkilerini nasıl etkileyeceği sorulduğunda Miçotakis, “Bu konuda farklı görüşlere sahip olmamızın Türk-Yunan diyaloğunu etkilememesi gerektiğini düşünüyorum. Son aylarda atılan önemli adımlar.” o cevapladı.

meram-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu