Haber

G20 liderlerine ‘Türkiye’nin Sıfır Atık Yolculuğu’ kitabı

ANKARA (İGFA) –İrtibat Başkanlığı’ndan aktarılan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, iklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik kaybı ve kirlilik olarak adlandırılan “üçlü gezegen krizi” ile mücadelede başarılı olabilmek için küresel dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Türkiye’nin, 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedefi doğrultusunda Paris İklim Anlaşması’na en önemli katkıyı sağladığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yazısında, “Sıfır atıklardan yenilenebilir enerji projelerine, millet bahçelerinden, Atık su arıtımından hava kalitesi ölçümüne kadar orman varlıklarımızı arttırıyoruz.Daha temiz ve yeşil bir Türkiye için çalışıyoruz.Yenilenebilir kurulu güç açısından Avrupa’da 5’inci, dünyada 12’nciyiz.Enerji alanında attığımız adımlar verimlilik ve yenilenebilir enerji sayesinde yılda 90 milyon ton karbon eşdeğeri sera gazı emisyonunu önledik 2053 Net Sıfır Emisyon hedefimiz Bu doğrultuda 2030 yılına kadar emisyon azaltım hedefimizi iki katına çıkardık. Çölleşmeye ve erozyona karşı. Doğayı Allah’ın bir emaneti olarak görüyoruz. Dünyadan ayrılmayı hedefliyoruz. Bu anlayışla ‘Yeşil Kalkınma Devrimi ve 2053 Net Sıfır Emisyon’ hedefiyle hem ülkemiz hem de insanlık adına umut dolu girişimler başlattık. ‘.”

Erdoğan yazısında, “Eşim Emine Erdoğan’ın öncülüğünde hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi bu süreçte bir dönüm noktası oldu.” “, toplam 5 uluslararası ödüle layık görüldü” dedi.

KİTAP DÖRT BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan “Yaşanabilir Bir Dünya İçin Türkiye’nin Sıfır Atık Yolculuğu” kitabında Türkiye’nin sıfır atık konusunda attığı adımlar ve yaptığı çalışmalar anlatılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı kitapta, “Atık Yönetimi ve Çevre Sorunları”, “Türkiye’de Atık Yönetimine İlişkin Kurumsal Yapı”, “Türkiye’de Atık Yönetimine İlişkin Yasal Düzenlemeler” ve “Atık Yönetimi ve Çevre Sorunları” yer alıyor. “Sıfır Atık Hareketi” başlıklı dört bölümden oluşuyor.

Kitapta, sivil toplum kuruluşları ve sivil toplumun katılımıyla ikili, bölgesel ve çok taraflı düzeyde ulusal çabaların, uluslararası işbirliklerinin gerekliliği vurgulanarak, kamu ve özel kesimlerin işbirliğinin son derece değerli olduğu vurgulanıyor. Çevre sorunlarını insanlık yararına ortadan kaldırmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu