Haber

Destici: Seçim yapılacak ama şartlar değerlendirildikten sonra karar verilecek.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçimlerin erteleneceğini öne sürerek, “Demokrasinin gereği neyse yapılacak. Tabii anayasa, hukuk ve demokrasi gerektiriyorsa seçimler yapılacak.

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Destici, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz hafta Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketinin yaşandığını ve deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Destici, “Umutlar tükenene kadar arama kurtarma çalışmaları devam edecek. Her can herkes için çok kıymetli. Devlet, ülke, toplum olarak arama kurtarma” dedi. “Tabii ki kurtarma çalışmalarına devam edeceğiz, enkazı temizleyeceğiz. Yıkılan binaların yerine şehirlerimizi ve geleceğimizi sağlam temeller üzerinde yeniden inşa edeceğiz. Deprem üreten tüm illerimizde binaların depreme dayanıklılığını kontrol etmek zorundayız. Artçı depremlerin yeni can kayıplarına yol açmaması için son derece dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.

Açıklamalarının ardından soruları yanıtlayan Destici, “Öncelikle BBP olarak imzalayıp TBMM’ye sunduğu ‘imar affına’ ilişkin kanun teklifini kendisine hatırlattıktan sonra ilke olarak tüm imar aflarına karşı çıktık ve karşıyız. Yaklaşık 4 ay önce Meclis’te.Hiçbirine ‘evet’ oyu vermedik.İmar planlarının kuralları özenle hazırlanması gerektiğini hep söyledik ve konuştuk.Biz hiçbir zaman ‘imar affı’ teklif etmedik.Daha önceki imar barışında. , mağduriyetler giderildi, yerleşim yeri imarlanarak incelenerek kamu zararı kayıt altına alındı”İlgili imar yönetmeliği talebimizin yeni imar affı olarak ruhsatlandırılması cehalettir. Biz ne dediğimizi biliyoruz. Kimse suistimal etmesin. Verdikleriyle bizimkileri karıştırmasınlar” dedi.

Destici, deprem felaketi nedeniyle seçimlerin erteleneceği iddialarına ilişkin olarak, “Cumhuriyet döneminin en ağır felaketini yaşadığımızı biliyoruz. Şu anda kimsenin seçim kaygısı olmasın, tüm halkımız. Gündem enkaz ve kentleşme içindeki vatandaşlarımız olmalıdır.Demokrasinin gereği neyse yapılacaktır.Tabii ki seçim yapılacak anayasa,hukuk,demokrasi ne gerektiriyorsa ama kurallar değerlendirildikten sonra karar verilecek. Yapıldı ama şu an seçimleri düşünecek durumda değiliz. 85 milyonun önceliği yaraların sarılması ve bölgelerin bir an önce normalleşmesi. bir şekilde afeti değerlendirerek” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu